Frans Landmeier

Frans Landmeier studeerde al op 6 jarige leeftijd piano en ging al heel snel naar de muziekacademie te Haarlem waar hij les kreeg van twee vooraanstaande pianodocenten. Op 10 jarige leeftijd bespeelde hij het grote kerkorgel in Haarlem en dirigeerde hij op z'n 14de jaar de zangkoren als dirigent/organist.


Daarna combineerde hij als jonge pianist, organist en dirigent een veelzijdige reis door de wereld van muziek, waarin hij als solisten met zijn eigen combo optrad in binnen en buitenland.Frans Landmeier sloot vele contracten met grote theater/muziekbureaus waaronder o.a. ook bij Joop v.d. Ende Producties en begeleide regelmatig in de studio's in Aalsmeer en Hilversum.Hij trad op in diverse radio en televisieprogramma's waaronder o.a. K.R.O. en de destijds beroemde piratenzenders als Radio Noordzee en Radio Caroline die ook grammofoonplaten van hem lieten produceren.


Ook was Frans met z'n combo een veelgevraagd musicus voor de muzikale begeleiding van vele bekende artiesten zoals Lee Towers, Helen Shepherd, Ronny Tober, May Wood, Ciska Peters, Willy Alberti, Ruud Brink, Peter Schilperoord, Ria Valk, Hans Kazan, Peter Jan Renz, Rita Corita, Buenos de Mosquitos, Ron Brandsteder, Ted de Braak en vele anderen. Hij begeleide met zijn combo als hoogtepunt ooit My Fair Lady met Johan Kaart als gast in de Haarlemse Schouwburg.Ook vele concerten onder de titel; "Allegro Ma Non Troppo" speelde Frans op vleugel naar geheel eigen stijl de mooiste thema's uit beroemde pianoconcerten in o.a. Nederland, Spanje en Italiƫ. Hij werd de "Klavierleeuw" van Haarlem genoemd.

0